Pispan Oy syntyi halusta toteuttaa kotimaisena käsityönä yksilöllisiä sängynpäätyjä

Olemme Jari ja Vera, sisustuksesta ja kauniista sisustustuotteista innostuva avio- ja yrittäjäpari. Jari perusti vuonna 2005 toiminimen Pispan Puu, joka on nykyisen yrityksemme Pispan Oy:n edeltäjä. Nykyään yrityksemme päätoimena on valmistaa ja verhoilla sisustustuotteita makuuhuoneisiin ja julkitiloihin. Erityisosaamistamme ovat verhoillut sängynpäädyt, -seinät, -penkkiarkut ja -rahit. “Meistä Jarilla on viidentoista vuoden kokemus puu- ja verhoiluyrittäjänä ja itse hyppäsin täysillä mukaan yrittäjyyteen avioliiton ja sisustusalan opintojen myötä. Tahdomme tuotteillamme tuoda kauneutta ja hyvää oloa sisustukseen. Valmistamme PISPAN® tuotteet kotimaisena käsityönä ja haluamme toimia materiaalivalinnoista lähtien kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti.” – Vera Pispa

Pispan Oy syntyi halusta toteuttaa kotimaisena käsityönä laadukkaita ja yksilöllisiä sängynpäätyjä. Yrityksemme ydinajatuksena on tarjota hyvää oloa makuuhuoneeseen kauniiden ja asiakkaalle mittatilaustyönä tehtyjen tuotteiden kautta. PISPAN® tuotteemme ovat personoitavissa kohteeseen sopiviin mittoihin ja materiaaleihin. Verkkokaupasta asiakkaamme voivat koota makuuhuoneen yhtenäisen, ylellisen ja kauniin kokonaisuuden. Tarjoamme PISPAN® tuotteiden lisäksi myös muiden brändien laadukkaita sisustustuotteita. Tilaa pispan tuotteita

Tahdomme tuotteillamme luoda hyvää oloa sisustukseen ja maailmaan.

Vera Pispa, Pispan Oy yrittäjä

Laadukkaita verhoilukankaita ja materiaaleja arvostavalle sisustajalle

Käytämme Pispan Oy:ssä enenevissä määrin tuotteiden verhoiluun luonnonmateriaaleja. Hamppu ja pellava ovat materiaaleja, jotka verhoilevat monia tulevia tuotteitamme. Uusien materiaalien rinnalla osana tuotevalikoimaamme ovat edelleen nahasta ja keinonahasta valmistetut tuotteet. Pyrimme varmistamaan, että tuotteidemme materiaalit on valmistettu vastuullisesti. Haluamme vastata asiakkaidemme verhoilu-unelmiin ja siksi tarjoamme mahdollisuuden tilata tuotteet kotiin heidän toivomillaan tai toimittamillaan materiaaleilla.

PISPAN® tuotteet on suunniteltu erityisesti yksilöllistä mittatilaustyötä ja laadukasta kotimaista käsityötä arvostavalle sisustajalle. Yrityksemme kehityksen kannalta ratkaisevaa on ollut, että erityisesti sisustussuunnittelijat ja heidän asiakkaansa ovat löytäneet sängynpäätymme. Heistä on tullut erittäin arvokas asiakaskunta yrityksellemme. Yksilöllisiin toiveisiin vastaava tuotanto ja tuotteiden muunneltavuus yhdistettynä erinomaiseen laatuun ja kotimaisuuteen ovat olleet vahvoja kilpailuetujamme.

Ponnistuksia unelman eteen

Pispan Oy:n tarina sai alkunsa vauhdikkaasti vuonna 2005, kun Jari perusti Pispan Puun. “Olin juuri saanut valmiiksi neljä eri puu- sekä verhoilualan tutkintoa ja halusin yhdistää opinnoista keräämäni ammattitaidon. Olin opiskeluaikana luonut suhteita puu- ja verhoilualan yrityksiin, jotka työllistivät hyvin yrityksen alkuvaiheissa. Tein paljon alihankintatöitä freelancerina ja työmatkat kuljettivat kirjaimellisesti maan ääriin kuten Tahitille ja Australiaan. Hyvästä alusta rohkaistuneena ostin yritykselle toimitilat Hämeenlinnasta vuonna 2007 ja palkkasin ensimmäiset työntekijät – kaikki näytti hyvältä”, Jari kertoo.

Jari jatkaa: “Vastoinkäymisiä oli luvassa, kun vuonna 2008 alkanut talouskriisi puri kovaa alihankintatöihin. Päätoimena tehdyt alihankintatyöt loppuivat kuin seinään ja tipahtaminen tyhjän päälle oli todellista. Työntekijät lähtivät ja konkurssi oli lähellä. Uutta suuntaa oli haettava ja aloitin puhtaalta pöydältä omien tuotteiden suunnittelun. Haasteista ja taloudellisista ongelmista huolimatta päättäväisyyttä riitti ja omia tuotteita alkoi pikkuhiljaa muotoutua. Päätuotteeksi muodostuivat pehmustetut sängynpäädyt. Myyntikanavaksi kasvoi oma verkkokauppa ja PISPAN® tuotteiden lisäksi verkkokauppaan valikoitui myös muiden valmistajien ja brändien tuotteita.

Avioliiton myötä Vera tuli mukaan yritykseen ja yhdessä olemme kokeneet yrittäjinä monenlaisia vaiheita ja oppineet paljon yrittämisestä ja yhdessä tekemisestä. Opitut asiat ovat mukana luotsaamassa meitä eteenpäin. Yrityksen kehitystyö on käynnissä ja mielenkiinnolla ja innolla suuntaamme kohti tulevaisuutta.”

Päättäväisyys, määrätietoisuus sekä vankkumaton verhoiluosaaminen vievät meitä eteenpäin yrittäjinä.

– Jari Pispa, Pispan Oy perustaja