Pispan Oy syntyi halusta toteuttaa kotimaisena käsityönä yksilöllisiä sängynpäätyjä

Olemme Jari ja Vera, sisustukseen hurahtanut avio- ja yrittäjäpari. Valmistamme ja verhoilemme sisustustuotteita makuuhuoneisiin ja julkitiloihin. Erityisosaamistamme ovat verhoillut sängynpäädyt, -seinät, -penkkiarkut ja -rahit. “Jarilla on kuudentoista vuoden kokemus puu- ja verhoiluyrittäjänä. Itse hyppäsin täysillä mukaan yrittäjyyteen avioliiton (2015) ja sisustusalan opintojen (2020) myötä. Olen löytänyt paikkaani markkinoinnin puolella ja hoidan meidän verkkokauppaa. Koulutukseltani olen kansainvälisen kaupan tradenomi.” – Vera Pispa

Pispan Oy syntyi halusta toteuttaa kotimaisena käsityönä laadukkaita ja yksilöllisiä sängynpäätyjä. Yrityksemme ydinajatus on tarjota hyvää oloa makuuhuoneen sisustukseen kauniiden ja laadukkaiden tuotteiden kautta. PISPAN® tuotteita saa mittatilaustyönä omaan makuuhuoneeseen sopivilla mitoilla, ja tahtomillaan materiaaleilla. Tarjoamme verkkokaupassamme PISPAN® tuotteiden lisäksi myös muiden brändien laadukkaita sisustustuotteita. Verkkokaupasta asiakkaamme voivat koota makuuhuoneen yhtenäisen ja kauniin kokonaisuuden.

Tahdomme tuotteillamme luoda hyvää oloa suomalaisiin koteihin.

Vera Pispa, Pispan Oy yrittäjä

Laadukkaita verhoilukankaita ja materiaaleja arvostavalle sisustajalle

Käytämme tuotannossamme laadukkaita materiaaleja, ja enenevissä määrin myös luonnonmateriaaleja. Hamppu ja pellava ovat uusimpia tuttavuuksia, ja olemme niistä innoissamme. Uusien materiaalien rinnalla tuotevalikoimassamme ovat nahkasta ja keinonahkasta, sametista ja satiinista valmistetut tuotteet. Haluamme vastata asiakkaidemme verhoilu-unelmiin ja siksi tarjoamme mahdollisuuden tilata tuotteet kotiin myös heidän toivomillaan tai toimittamillaan materiaaleilla.

Yrityksemme kehityksen kannalta ratkaisevaa on ollut, että erityisesti sisustussuunnittelijat ja heidän asiakkaansa ovat vuosien varrella löytäneet sängynpäätymme. Heistä on tullut arvokas asiakaskunta yrityksellemme. Yksilöllisiin toiveisiin vastaava tuotanto ja tuotteiden muunneltavuus yhdistettynä erinomaiseen laatuun ja kotimaisuuteen ovat olleet vahvoja kilpailuetujamme.

Ponnistuksia unelman eteen

Pispan Oy:n tarina sai alkunsa vauhdikkaasti vuonna 2005, kun Jari perusti ensin Pispan Puu toiminimen. “Olin juuri saanut valmiiksi neljä eri puu- sekä verhoilualan tutkintoa ja halusin yhdistää opinnoista keräämäni ammattitaidon. Olin opiskeluaikana luonut suhteita puu- ja verhoilualan yrityksiin, jotka työllistivät hyvin yrityksen alkuvaiheissa. Tein paljon alihankintatöitä freelancerina ja työmatkat kuljettivat kirjaimellisesti maan ääriin kuten Tahitille ja Australiaan. Hyvästä alusta rohkaistuneena ostin yritykselle toimitilat Hämeenlinnasta vuonna 2007 ja palkkasin ensimmäiset työntekijät – kaikki näytti hyvältä”, Jari kertoo.

Jari jatkaa: “Vastoinkäymisiä oli luvassa, kun vuonna 2008 alkanut talouskriisi puri kovaa alihankintatöihin. Päätoimena tehdyt alihankintatyöt loppuivat kuin seinään ja tipahtaminen tyhjän päälle oli todellista. Työntekijät lähtivät ja konkurssi oli lähellä. Uutta suuntaa oli haettava ja aloitin puhtaalta pöydältä omien tuotteiden suunnittelun. Haasteista ja taloudellisista ongelmista huolimatta päättäväisyyttä riitti ja omia tuotteita alkoi pikkuhiljaa muotoutua. Päätuotteeksi muodostuivat pehmustetut sängynpäädyt. Myyntikanavaksi kasvoi oma verkkokauppa ja PISPAN® tuotteiden lisäksi verkkokauppaan valikoitui myös muiden valmistajien ja brändien tuotteita.

Avioliiton myötä Vera tuli mukaan yritykseen ja yhdessä olemme kokeneet yrittäjinä monenlaisia vaiheita ja oppineet paljon yrittämisestä ja yhdessä tekemisestä. Opitut asiat ovat mukana luotsaamassa meitä eteenpäin. Yrityksen kehitystyö on käynnissä ja mielenkiinnolla ja innolla suuntaamme kohti tulevaisuutta.”

Päättäväisyys, määrätietoisuus sekä vankkumaton verhoiluosaaminen vievät meitä eteenpäin yrittäjinä.

– Jari Pispa, Pispan Oy perustaja