Saimme ilahduttavan yhteydenoton: Tori Optiikka Hämeenlinnasta kysyi, tekisimmekö heille näyteikkunan Laku Collectionin tuotteista. Tori Optiikka haluaa nostaa näkyville paikallisia yrityksiä ja heidän tuotteitaan tällä lailla. Otimme tehtävän vastaan!

Harjoittelussamme on (kevät 2021) suunnittelija Mariia Bundalet, jonka kanssa pääsimme projektia suunnittelemaan. Kävimme tiloissa vierailulla, ja samalla tutustuimme Tori Optiikkaan liikkeenä. Mielenkiintoinen konsepti ja makeita laseja! Otimme näyteikkunasta mitat ja selvitimme, miten tuotteita voi kiinnittää vaikkapa kattoon.

Maria Bundalet ja Vera Pispa

Suunnitelma toteutettiin Scetch Up -ohjelmalla. Sen avulla saimme selkeän kuvan, kuinka paljon tuotteita ikkunaan on hyvä laittaa, ja pystyimme visuaalisesti hahmottamaan kokonaisuutta.

Scetch Up suunnitelmaa liikkeen ulkopuolelta

Kun visuaalinen suunnitelma oli tehty, suunniteltiin tuotteiden kiinnittämiset: siimaa tyynyille, lakuverhoon lankaa, joka ei luista ja liimaa laku-karkeille, jotta eivät valu verhossa alaspäin.

Sitten siirryttiin valmisteluvaiheeseen: Oikea määrä oikean värisiä Laku-tuotteita tuotantoon, lakuverhojen valmistus (neulaa ja lankaa ja englanninlakuja). Teetimme myös Laku Collection esitteen ja lähetimme sen painatukseen ja tilasimme yrityksemme tiedot ikkunatarrana.

Laku-verhon valmistusta

Sitten koitti h-hetki: lumisena tiistai-aamuna ajoimme Tori Optiikkaan klo 9:00 ja aloitimme kokonaisuuden kokoamisen. Isoin homma oli tuotteiden ja verhon ripustaminen. Viisi tyynyä ripustettiin kattoon, ja verhot tuotteiden taustaksi.

Ripustustyöt tehty 🙂

Ripustustöiden jälkeen asettelimme rahit ja sisustustyynyt ikkunalle, ja löysimme Tori Optiikan silmälaseille paikat Lakujen värimeren keskellä. Silmälasimallistossa oli herkullisen värisiä ja mallisia laseja, niitä oli kiva yhdistellä Lakuihin!

Sitten homma oli valmis! Me lähdettiin kahvittelemaan ikkunan valmistumista ja syötiin vatsat täyteen mustikkapiirakkaa. Ikkuna on nähtävillä huhtikuussa 2021 Hämeenlinnan torin laidalla. Uskomme, että sen löytää sieltä aika helposti!

Nyt vain jännitetään, pysyvätkö Lakut kiinni paikallaan kaksi viikkoa. Jännityksen kohteina ovat niin karkit kuin sisustustuotteet 🙂

Ikkuna on valmis =) Läsnä Tori Optiikan henkilökuntaa, Jari ja Vera Pispa ja Mariia Bundalet
Mariia Bundalet ja Vera Pispa onnellisina näyteikkunan valmistumisen tähden 🙂